Loopscholing

Loopscholing helpt je aan een betere looptechniek, om effectiever te bewegen je bewegingspatronen te verbeteren en de blessurekans neemt af. Ook verbetert je coördinatie en je algehele conditie.

Ons lichaam verwerkt bij iedere stap ongeveer driemaal het lichaamsgewicht. Waardoor het belangrijk is om loopscholing in de training te integreren, hierdoor zijn we beter in staat met deze krachten om te gaan. Motorische vaardigheden aanleren (snelheid, kracht, uithoudingsvermogen etc.) zijn crucial binnen de loopscholing. Belangrijk bij het aanleren van een beweging is een goede wisselwerking tussen bewegingsgevoel, coördinatie en conditie. Zonder voldoende bewegingsgevoel wordt het een grote opgave om de coördinatie te verbeteren.

Vanuit een goede coördinatie met gerichte training kan de algehele conditie verbeteren. Een goede basisconditie is noodzakelijk om voldoende coördinatie te behouden bij vermoeidheid. Door de samenhang tussen bewegingsgevoel, coördinatie en conditie nemen wij deze drie elementen mee in de begeleide trainingen.